Pizza ai frutti di mare

Pizza ai frutti di mare

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito di birra fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • di farina di forza (manitoba)
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino colmo
  • di nero di seppia liquido
    2 - 4 bustine
  • di olio di arachidi
    20 g
Farcitura
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • gambero crudo di media grandezza interi
    9
  • di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
    150 g
  • di basilico fresco
    3 - 4 foglie
  • di sale
    1 pizzico
  • di cozze fresche pulite
    150 g
  • di vongole veraci fresche pulite
    150 g
  • calamari freschi ad anelli
    3
    3 seppioline, ad anelli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 763 kcal / 3192 kJ
Białko 40.3 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 108.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...