Risotto ai carciofi e bottarga

Risotto ai carciofi e bottarga

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 5 carciofi mondati e a fettine sottili
  • 1 limone il succo spremuto fresco
  • 1 ½ spicchio di aglio senz'anima
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
  • 75 g di vino bianco secco
  • 950 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
    1 ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 30 g di bottarga grattugiata
  • 45 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 1820 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...