Risotto ai carciofi con tonno e olive

Risotto ai carciofi con tonno e olive

3.8 68 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 scalogno (30 g circa) a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cuori di carciofo a metà
  • 2 filetti di acciuga sott'olio
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 120 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato
  • 40 g di olive taggiasche denocciolate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.2 g
Kalorie 1794 kJ / 429 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 71.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...