Risotto ai peperoni e tonno

Risotto ai peperoni e tonno

3.5 17 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 15 g di scalogno a metà
  • 1 filetto di acciuga sott'olio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 90 g di peperoni rossi a cubetti (1 cm)
  • 160 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
  • 25 g di vino bianco
  • 420 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 70 g di tonno in scatola sgocciolato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16 g
Kalorie 1786 kJ / 427 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...