Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche, émiettée - 15 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive (opcjonalnie)
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7954.8 kJ / 1901.3 kcal
- Białko
- 61.6 g
- Węglowodany
- 391.8 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 3176.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3 Std. 55 Min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
Pain express au sésame
1h 15min
Chocolats de Pâques
15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Nuage au chocolat
45 min
Chocolats de Noël
1 godz.
Biscuits au citron
55min
Brioche végétalienne aux fruits secs
2h
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.