Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, et un peu pour le moule
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 180 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 sachet de levure chimique
- 100 g de chocolat noir
- 40 g de pâte de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2640 kJ / 633 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 Std.
Cake à la vanille
1 Std.
Cake aux deux citrons
1 Std.
Gâteau aux pommes
1 Std.
Cake au chocolat
1 Std. 25 Min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Petits cakes à l’orange, glaçage citron vert
1 Std. 25 Min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Madeleines au citron
6h 40min
Cake pomme et cannelle
55 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min