Urządzenia i Akcesoria
Buraki à la Wellington
Przygotowanie 2 godz. 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
4 czerwone buraki takiej samej wielkości (razem ok. 500 g)
-
2 - 3 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego na 4 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
200 g batata pokrojonego na 4 cm kawałki
-
150 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
300 g różyczek brokułu
-
25 g oliwy z oliwek25 g oleju z orzechów włoskich
-
50 g wody50 g czerwonego wina
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek posiekanych
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżki musztardy Dijon
-
1 łyżka syropu klonowego
-
2 opakowania ciasta francuskiego wegańskiego (ok. 275 g każde)
-
napój roślinny np. sojowy lub migdałowy, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1017.1 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
2535.2 kJ /
605.9 kcal
Tłuszcz
38.7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
56.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 godz. 20 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min