Risotto affumicato

4.3 38 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • 100 g di provola affumicata a pezzi (1 cm)
  • 25 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di speck Alto Adige IGP a fette sottili
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
  • 25 g di vino bianco secco
  • 420 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    ½ cucchiaino di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • ½ bustina di zafferano

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27 g
Kalorie 2535 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...