
Urządzenia i Akcesoria
Francuskie rogaliki (Croissants)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz.
18 sztuk
Składniki
-
wody120 g
-
mleka120 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
cukru50 g
-
masła (50 g miękkiego, pokrojonego na kawałki i 250 g zimnego, w jednym kawałku), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia300 g
-
soli1 łyżeczka
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
240.7 kcal /
1006.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
24.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
138.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska