Urządzenia i Akcesoria
Francuskie rogaliki (Croissants)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz.
18 sztuk
Składniki
-
120 g wody
-
120 g mleka
-
1 łyżeczka suchych drożdży10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g cukru
-
300 g masła (50 g miękkiego, pokrojonego na kawałki i 250 g zimnego, w jednym kawałku), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
138.4 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1006.9 kJ /
240.7 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
24.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Skandynawskie bułeczki z nadzieniem marcepanowym (Semlor)
2h 30min
Bagietki rustykalne
15h
Rurki z kremem
3h
Bagietki
15h
Obwarzanki wałeckie
3h
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2h 30min
Bułki orkiszowe z posypką
14h 30min
Plecione bułki z makiem
14h 30min
Szybkie kajzerki
1h 50min
Kajzerki
15h 45min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2h
Francuska bagietka
3h 50min