
Urządzenia i Akcesoria
Francuskie rogaliki (Croissants)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz.
18 sztuk
Składniki
-
120 g wody
-
120 g mleka
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g cukru
-
300 g masła (50 g miękkiego, pokrojonego na kawałki i 250 g zimnego, w jednym kawałku), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
240.7 kcal /
1006.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
24.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
138.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Smażone bułki chińskie
2 godz. 30 min
Pieczone churros z sosem czekoladowo-kawowym
55 min
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Bagietki
15 godz.
Włoskie grissini
2 godz.
Torcik w kształcie serca
1 godz. 30 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Czarne bułki do burgerów
2 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min