Francuskie rogaliki (Croissants)

Francuskie rogaliki (Croissants)

4.8 430 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz.
18 sztuk

Składniki

  • wody
    120 g
  • mleka
    120 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • cukru
    50 g
  • masła (50 g miękkiego, pokrojonego na kawałki i 250 g zimnego, w jednym kawałku), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    300 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • jajko roztrzepane, do posmarowania
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 240.7 kcal / 1006.9 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 24.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 138.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...