Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 160 g cukru
- 160 g mąki pszennej
- 3 jajka, w temp. pokojowej
- 10 lasek cukrowych
Dekoracja
- 50 g cukru
- 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 3 - 5 kropli barwnika spożywczego, zielonego, w żelu (patrz wskazówka)
- posypka cukrowa, kolorowa, do dekoracji
- 10 draży czekoladowych, żółtych
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2445 kJ / 584 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 35 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 Std.
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Czekoladki adwentowe
2h 15min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min
Walentynkowe serduszka brownie
2h 50min
Słodki kalendarz adwentowy
1h 20min
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Laski św. Mikołaja
3 Std. 20 Min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20 min
Czekoladowe jajka z migdałami
3h 15 min