Petits flans de poireau au comté

Petits flans de poireau au comté

4.2 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 75 g de comté en morceaux
  • 500 g de poireaux coupés en tronçons (3 cm env.)
  • 40 g de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour les ramequins
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de noix de muscade en poudre
  • 4 œufs
  • 160 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 500 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 846.3 mg
Białko 16 g
Kalorie 1900.7 kJ / 454.3 kcal
Tłuszcz 35.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 19.9 g
Węglowodany 20.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...