![Boules abricot et chocolat Boules abricot et chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/004e49d36749abf3d24e639e26b7d61d/Derivates/bbc3419fd4699c3e988d2a09a41d45d7cf1ac0c5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 150 g d'abricots secs dénoyautés, coupés en deux
- 5 g de gingembre frais
- 100 g d'eau
- 70 g de sucre en poudre
- 50 g de carotte, coupée en morceaux
- 50 g de noisettes émondées
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642.8 kJ / 394.2 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 29 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granité de melon
3h 15min
Minifocaccias noires fantaisies
2 Std. 15 Min
La tourtière
6 Std.
Muffins aux champignons et au chocolat
1h
Pains hongrois au lait et à l'oignon
1 godz. 50 min
Café à la cacahuète
25 Min
Bretzel aux 3 fromages
1 Std. 5 Min
Gâteau au chocolat et citron
50 min
Compote de pommes à la vanille
20 Min
Minifocaccias fantaisies
2 Std. 15 Min
Granité melon et pastèque
3 Std. 10 Min
Sorbet de fruits rouges
10min