Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar, mais q.b. p/ o forno
- 40 g azeite
- 2 dentes de alho
- 1 malagueta
- 20 g coentros
- 3 laranjas (raspa e sumo)
- 500 g água
- 8 endívias (800 g aprox.), cortadas ao meio longitudinalmente
- 1 c. chá de sal
- 2 c. chá de tomilho-limão só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 398.9 kJ / 95.3 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 296.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de batata-doce
35 Min
Estufado de beringela picante
30 min
Beringela assada com queijo de cabra - TM6
40 min
Pão de linhaça sem glúten
1j 30 menit
Bacalhau com tapenade, tomate e cuscuz
30 min
Caril Massaman de beringela vegan
50 menit
Purê de batata doce e leite de coco
50 menit
Torta de cogumelos
1 Std. 40 Min
Beringela recheada com atum
1j
Tarte tatin de tomate
1h 10 min
Risoto de polvo com espumante
1 Std. 45 Min
Bolo de lentilhas com puré de batata-doce, aipo e brócolos
1j