Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 120 g queijo gruyère cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- 150 g natas, min. 30% de gordura
- Sal q.b.
- Pimenta preta q.b.
- 320 g ervilhas descongeladas
- 2 ovos
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 282 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto de espinafres e amêndoa
5 min
Sopa de gyozas
Brak ocen
Dip de queijo vegan
40min
Tarte integral com molho de cebola
1h 10min
Muffins integrais com queijo e espinafres
25 min
Almôndegas de frango com orzo e molho de iogurte
45min
Ravioli com ovo de codorniz e molho de curgete
1h
Ravioli com pesto de rúcula e noz
30min
Pesto de rúcula e noz
5 min
Kofta de borrego com chutney de manga
2h 10min
Molho de tomate e manjericão
25 min
Torta de batata limpa-frigoríficos
1h 40min