Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 120 g queijo gruyère cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- 150 g natas, min. 30% de gordura
- Sal q.b.
- Pimenta preta q.b.
- 320 g ervilhas descongeladas
- 2 ovos
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 282 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão recheado com tomate seco, azeitonas e pesto de manjericão
2j 30 menit
Tarte de parmesão, fiambre de peru e legumes frescos
20 min
Gelado de chocolate rápido
5min
Chucrute branca ou roxa
144 Std.
Bahji de cebola
30min
Duas sopas frias: Espargos e ervilhas & beterraba e tomate
30min
Coxas de frango picantes em sous-vide com cenouras glaceadas
2ωρ. 50 λεπτ.
Crumble de legumes com ervas aromáticas
1h 5min
Chutney de cebola, cenoura e pera
1h 20min
Bolo salgado com curgete
45min
Brusqueta com pasta de requeijão, menta e ervilhas
15min
Vazia com chimichurri
2h