Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 500 g água
- 1500 g batatinhas novas s/ casca, cortadas ao meio
- Sal q.b.
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 70 g azeite
- 200 g pepino cortado em pedaços
- 20 g vinagre
- 2 c. chá de mostarda
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 994.2 kJ / 237.6 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 67.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beringela assada com queijo de cabra - TM6
40min
Tarte de arroz, ervilhas e presunto
1 godz. 15 min
Salada de bacon e feijão-verde com frutos secos e parmesão
25 min
Salada japonesa de caranguejo fingido (salada kani) - TM5
15 Min
Creme de beringela
45min
Salada arco-íris vegan - TM6
25 min
Ramequins com couve, batata e ovos macios
1 godz. 15 min
Menu: Paella, salada pipirrana e mousse de chocolate com calda de frutos silvestres
Brak ocen
Picanha ao sal
1 godz. 5 min
Salada de frango e espinafre
1h 20min
Esparguete de batata-doce com caril e espinafres
2h 25min
Bolo salgado de polenta
1 Std. 30 Min