Salada de couve roxa e maçã com queijo feta crocante e pesto de ervas

Salada de couve roxa e maçã com queijo feta crocante e pesto de ervas

4.5 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • pão de véspera cortado em pedaços
    60 g
  • sementes de sésamo
    30 g
  • caril em pó
    ½ c. chá de
  • dente de alho
    1
  • alcaparras em conserva escorridas
    20 g
  • manjericão só as folhas
    20 g
  • salsa só as folhas
    20 g
  • sumo de laranja
    80 g
  • azeite mais q.b. p/ fritar
    60 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 ½ c. chá de
  • pimenta mais q.b. p/ temperar
    1 c. chá de
  • couve roxa cortada em pedaços
    300 g
  • maçã s/ casca, cortada em pedaços
    150 g
  • sementes de cominhos
    1 c. chá cheia
  • mel
    10 g
  • canela em pó
    ½ c. chá de
  • farinha integral
    30 g
  • queijo feta
    300 g
  • ovo
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 561.1 kcal / 2347.6 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 40.1 g
Węglowodany 36.1 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 1848.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...