Urządzenia i Akcesoria
Ryż z pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
100 g pomidorów, z puszki100 g pomidorów świeżych, pokrojonych w ćwiartki
-
25 g oliwy z oliwek
-
200 g ryżu długoziarnistego
-
1 łyżeczka soli
-
600 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592.2 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1051.7 kJ /
251.4 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto z parmezanem
30 min
Gotowanie jajek
20 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Purée warzywne
45 min
Placek lotaryński
45 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Purée ziemniaczane
50 min