
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto cytrynowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
-
70 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 - 3 cytryny ekologiczne
-
300 g cukru
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
3 jajka w temp. pokojowej
-
170 g mleka w temp. pokojowej
-
1 łyżka proszku do pieczenia (15 g)
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
279.6 kcal /
1170 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
49.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
116.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto zebra
1 godz. 35 min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Jabłecznik
55 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min