Urządzenia i Akcesoria
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
150 g ryżu kleistego
-
800 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu
-
150 g mleczka kokosowego
-
50 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
250 miąższu mango, świeżego dojrzałego (z 1 szt.), pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość miąższu pokrojonego w 1 cm kostkę do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do dekoracji
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
159.4 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1233.2 kJ /
294.8 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl z ryżem i łososiem
50 Min
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM6, TM7)
1 Std.
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM5)
1 Std.
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 Std. 15 Min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 Min
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Koreański ramen z tofu
50 Min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 Min
Pad thai
45 Min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 Std.
Klasyczne chlebki naan
1 Std. 30 Min