Wersje kompatybilne
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ryżu kleistego
- 800 g wody, plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu
- 150 g mleczka kokosowego
- 50 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 250 miąższu mango, świeżego, dojrzałego (z 1 szt.), pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość miąższu pokrojonego w 1 cm kostkę do dekoracji
- ziarna sezamu, białego, do dekoracji (opcjonalnie)
- liście mięty, świeże, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1233.2 kJ / 294.8 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 159.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9 godz.
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 min
Legumina z tapioki
50 min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min