Urządzenia i Akcesoria
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
150 g ryżu kleistego
-
800 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu
-
150 g mleczka kokosowego
-
50 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
250 miąższu mango, świeżego dojrzałego (z 1 szt.), pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość miąższu pokrojonego w 1 cm kostkę do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do dekoracji
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
159.4 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1233.2 kJ /
294.8 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 godz. 45 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Pad thai
45 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min
Tantanmen Ramen
45 min
Mango lassi - hinduski koktajl jogurtowy
10 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min