Wersje kompatybilne
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ryżu kleistego
- 800 g wody, plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu
- 150 g mleczka kokosowego
- 50 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 250 miąższu mango, świeżego, dojrzałego (z 1 szt.), pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość miąższu pokrojonego w 1 cm kostkę do dekoracji
- ziarna sezamu, białego, do dekoracji (opcjonalnie)
- liście mięty, świeże, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1233.2 kJ / 294.8 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 159.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45min
Legumina z tapioki
50min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM5)
1h
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1h 10min
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM6)
1h
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45min
Tofu po koreańsku
1h 20min
Japońska zupa ramen
1h 50min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min