Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 stecche di vaniglia
- 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 180 g di zucchero
- 6 tuorli
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1123 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Gelato fior di latte
16u. 25min
Gelato allo zabaione
10h 20min
Gelato leggero alle albicocche
10min
Granita al limone
13h
Gelato fiordilatte
10h 30min
Gelato alla vaniglia
12hod.
Gelato al cioccolato
12hod.
Gelato alla liquirizia
8 Std. 30 Min
Gelato alla vaniglia
12hod.
Gelato al cioccolato
12hod.
Sorbetto al limone
8 Std. 30 Min
Gelato alla crema
10h 15min