Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g di acqua (23-25°C)
- 1 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 0 forte (almeno W 300)
Farina tostata
- 100 g di farina tipo 0 forte (almeno W 300)
Impasto
- 1770 g di acqua (di cui 270 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 50 g di farina integrale
- 200 g di farina tipo 0 forte (almeno W 300) + q.b.
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3677 kJ / 878 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 178 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4h
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane contadino
19h
Pane morbido di farro
19h
Pane ai cereali
3h
Pane arabo
3h 30min
Pane paesano
3h
Panini al latte dolci
12h
Panini della Val Venosta
15 Std. 30 Min
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21 Std.
Panini dolci alle noci
15 Std. 30 Min