Gelato allo yogurt greco con frutti rossi

Gelato allo yogurt greco con frutti rossi

4.9 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 16 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di latte in polvere magro
  • 35 g di destrosio
  • 3 g di farina di semi di carrube
  • 175 g di zucchero
  • 140 g di latte intero
  • 40 g di panna (30-40% di grassi)
  • cubetti di ghiaccio q.b. per raffreddare
  • 600 g di yogurt greco
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco filtrato
  • 250 g di frutti rossi freschi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 276.2 kcal / 1138.7 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 44.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...