
Urządzenia i Akcesoria
Torta frangipane alle mele
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 fette
Składniki
-
mele sbucciate e tagliate a tocchetti (2 cm)6
-
limone, preferibilmente biologico1
-
di cannella in polvere (opcjonalnie)1 pizzico
Pasta frolla
-
di zucchero di canna90 g
-
di farina tipo 00 + q.b.150 g
-
di fecola di patate150 g
-
uova2
-
di burro a pezzi + q.b.110 g
-
di vaniglia in polvere1 bustina
-
di sale1 pizzico
Crema frangipane
-
di zucchero150 g
-
di gherigli di noci50 g
-
di mandorle pelate50 g
-
di nocciole50 g
-
di burro a pezzi150 g
-
uova2
-
di farina tipo 0050 g
Wartości odżywcze na 1 fetta
Kalorie
476.7 kcal /
1994.3 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
91.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Frutta secca
5 Przepisów
Włochy
Włochy