Torta frangipane alle mele

Torta frangipane alle mele

3.9 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 fette

Składniki

  • mele sbucciate e tagliate a tocchetti (2 cm)
    6
  • limone, preferibilmente biologico
    1
  • di cannella in polvere (opcjonalnie)
    1 pizzico
Pasta frolla
  • di zucchero di canna
    90 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    150 g
  • di fecola di patate
    150 g
  • uova
    2
  • di burro a pezzi + q.b.
    110 g
  • di vaniglia in polvere
    1 bustina
  • di sale
    1 pizzico
Crema frangipane
  • di zucchero
    150 g
  • di gherigli di noci
    50 g
  • di mandorle pelate
    50 g
  • di nocciole
    50 g
  • di burro a pezzi
    150 g
  • uova
    2
  • di farina tipo 00
    50 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 476.7 kcal / 1994.3 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 91.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...