Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 260 g di acqua
- 200 g di farina di segale
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco
Starter
- 25 g di pangrattato
- 50 g di acqua
Impasto
- 1590 g di acqua (di cui 90 g fredda)
- 100 g di farina di segale + q.b.
- 180 g di farina tipo 1
- 10 g di sale
- 10 - 15 g di semi misti (zucca, lino, girasole, ecc.)
- 1 cucchiaino strutto
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 7541 kJ / 1932 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 358 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al latticello
18 Std.
Panini della Val Venosta
15h 30min
Pane in padella
18 Std.
Lievito madre con farina di segale
96 Std. 20 Min
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Pane morbido di farro
19 godz.
Pane ai cereali
3h
Impasto base per pane
1 Std.
Pane in cassetta semplice
19 godz.
Pane toscano (TM6)
16 Std. 30 Min
Pane veneziano
18 godz. 30 min
Pane semplice
4 godz.