Pane contadino

Pane contadino

4.7 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 19 godz.
1 pezzo

Składniki

Lievitino
  • 260 g di acqua
  • 200 g di farina di segale
  • 20 g di lievito madre di segale
    2 g di lievito di birra fresco
Starter
  • 25 g di pangrattato
  • 50 g di acqua
Impasto
  • 1590 g di acqua (di cui 90 g fredda)
  • 100 g di farina di segale + q.b.
  • 180 g di farina tipo 1
  • 10 g di sale
  • 10 - 15 g di semi misti (zucca, lino, girasole, ecc.)
  • 1 cucchiaino strutto
  • 30 g di succo di limone

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 46 g
Kalorie 7541 kJ / 1932 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 31 g
Węglowodany 358 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...