Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey

Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey

4.5 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Gelato al cioccolato
  • 150 g zucchero
  • 1 peperoncino secco piccante (vedere consigli)
  • 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 8 tuorli d'uovo
  • 40 g di cacao amaro in polvere
  • 620 g di latte intero min. 3,2%
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 620 g di panna (min. 30% di grassi)
Sciroppo di whisky
  • 120 g di Whisky (vedere consigli)
  • 100 g zucchero
  • 20 g di acqua
  • 30 g di sciroppo di acero (opcjonalnie)
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 146.6 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 2027.4 kJ / 484.6 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...