Wersje kompatybilne
Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al cioccolato
- 150 g di zucchero
- 1 peperoncino secco piccante (vedere consigli)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao), a pezzi
- 8 tuorli d'uovo
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 620 g di latte intero, min. 3,2%
- ¼ di cucchiaino di sale
- 620 g di panna (min. 30% di grassi)
Sciroppo di whisky
- 120 g di Whisky (vedere consigli)
- 100 g di zucchero
- 20 g di acqua
- 30 g di sciroppo di acero (opcjonalnie)
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato ai frutti di bosco
12 godz. 15 min
Gelato allo yogurt greco con frutti rossi
16h 20min
Gelato fiordilatte
10h 30min
Gelato fior di latte
16h 25min
Gelato zuppa inglese
16h 20min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min
Gelato Gin e lavanda
14 Std. 35 Min
Gelato alle fragoline di bosco
20min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato di fragole
10min
Gelato veloce alla frutta (TM6)
15min
Gelato veloce alla fragola
20min