Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese

Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese

4.7 94 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Pesto alla genovese
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    80 g
  • di pinoli
    30 g
  • spicchio di aglio
    ½
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    150 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Insalata di patate e fagiolini
  • di acqua
    500 g
  • di patate sbucciate, a pezzi (2-3 cm)
    400 g
  • di fagiolini verdi freschi spuntati, a metà
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 570.3 kcal / 2385.8 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 48.1 g
Węglowodany 21.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 376.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...