Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni verdi e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
- 100 g di cipolla rossa a fette (0.5 cm)
- 150 g di carota, pelata e in bastoncini (5x0.5 cm)
- 500 g di petto di pollo senza pelle a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 909.5 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 276.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Straccetti di pollo con patate e carote
40min
Peperoni insaporiti (100 g)
15min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Straccetti di pollo insaporiti
15min
Zucchine a dadini insaporite (200 g)
20min
Zucchine a dadini insaporite (100 g)
15min
Zucchine a bastoncino insaporite (100 g)
15min
Frittata di zucchine (TM6)
50min
Peperoni insaporiti (400 g)
25min
Verdure miste insaporite
30min
Verdure insaporite con salsa ai broccoli (TM6)
30min
Carote insaporite (100 g)
10min