Polpette in bianco con purè di castagne

Polpette in bianco con purè di castagne

4.5 135 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • 50 g di pane raffermo a pezzi
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 500 g di carne trita di vitello
  • 2 uova
  • 30 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di cipolla
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di acqua
  • 100 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
Purè di castagne
  • 350 g di castagne cotte e pelate a pezzi
  • 500 g di patate a pasta farinosa pelate a fette
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 300 g di latte intero
  • 30 g di burro

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 958.7 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 1755 kJ / 419.5 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 37.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...