Bocconcini di pollo alla cacciatora con olive

Bocconcini di pollo alla cacciatora con olive

3.2 172 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • cipolla bianca in quarti
    1
  • carote pelate e a pezzi (2 cm)
    2
  • di sedano a pezzi (2 cm)
    1 gambo
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di petti di pollo a cubetti (3-4 cm)
    800 g
  • di vino rosso
    40 g
  • di rosmarino fresco intero, lavato ed asciugato (vedere consiglio)
    1 rametto
  • di polpa di pomodoro a pezzi spellati e senza semi
    400 g
  • di olive taggiasche denocciolate
    2 cucchiai
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 351.3 kcal / 1470 kJ
Białko 49.1 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1135.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...