Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 70 g de sucre roux
- 1 bâton de cannelle
- 20 g d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'une orange non traitée, râpé
- 4 feuilles de menthe fraîche, ciselées
- 6 - 8 oranges, coupées en rondelles
- 2 - 3 dattes dénoyautées, coupées en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1222.8 kJ / 289.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 16.3 mg
Alternatywne przepisy
Tisane laurier, cannelle, anis et citron
10min
Soupe de mangue au sirop d'érable et anis vert
15min
Clémentines rôties, glace à l'amande
3 godz. 45 min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Faisselle et coulis d'abricot à la cardamome verte
24h
Fruits d'été en papillote
20 min
Pêches au basilic
30 min
Salade d'oranges aux dattes
1h
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35min
Abricots vapeur, sirop à la cardamome
40 min
Soupe de fruits secs à la cannelle
3 Std. 35 Min
Tisane gingembre, girofle, cannelle et orange
15min