Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 160 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 1 œuf
- 100 g lait
- 200 g farine de blé semi-complet
- 1 pincée de sel
- 5 g de levure chimique
- 300 g de pêches blanches, coupées en quatre
- 50 g de noisettes décortiquées, non émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1036.5 kJ / 245.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 176.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux fruits secs
2h
Clafoutis abricot-romarin
55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 Min
Couronne à la pomme et au citron
50 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 Min