Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted, to brush
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 80 g ham, cut into pieces
- 60 g Emmental cheese, cut into pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554.6 kJ / 132.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 157.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional French vanilla canelé
49u. 5min
Tangzhong milk bread
2sa 45 dk
Orange Creamsicle Whip
10 Min
Orange Creamsicle Whip
10 Min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Whey bread with soft cheese (TM6)
13h 15min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2 godz. 40 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Gruyère and asparagus Dutch baby pancake
50 Min
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20 Min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min