Urządzenia i Akcesoria
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk400 g
-
salted butter plus extra melted to brush40 g
-
orange peel no white pith2 pieces
-
vanilla pod seeds scraped1
-
caster sugar180 g
-
plain flour80 g
-
egg1
-
egg yolks2
-
orange juice30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
45.4 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
597.4 kJ /
142.8 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon curd
20min
Edna's lemon curd teacake
40min
Pizza Bianca
40min
Melting moments with lemon cream
45min
Burnt orange marmalade
14h 20min
Orange sponge cake
1h
Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)
1h 10min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h
Creamy vanilla yoghurt
13h
Mini fruit cakes
25h 40min
Fruity dream
10min
Better banana cake
45min