Fatayer with cheese and mint

Fatayer with cheese and mint

4.7 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Dough
  • full cream milk
    250 g
  • olive oil
    80 g
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
  • baker's flour plus extra for dusting
    350 g
  • sugar
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
Filling
  • fresh mint leaves only
    6 - 8 sprigs
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • cream cheese
    160 g
  • nigella seeds
    3 tsp
  • plain flour for dusting

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 268 kcal / 1125.8 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...