Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g full cream milk
- 80 g olive oil
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour, plus extra for dusting
- 2 tsp sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 6 - 8 sprigs fresh mint, leaves only
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 160 g cream cheese
- 3 tsp nigella seeds
- plain flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1125.8 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 Min
Pizza log
1 Std. 55 Min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Florentine potato cakes
40 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Hearts entwined loaf
1 Std. 55 Min
Durban naan
1sa 45 dk
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25min
Hazelnut chocolate brioche
2h