Wersje kompatybilne
Celebration saffron and sage bread with ginger butter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Saffron and sage bread
- 200 g mixed dried fruit (e.g. apricots, cranberries, sultanas)
- 100 g nuts (e.g. walnuts, pecans, pistachios)
- 150 g water
- 1 pinch saffron
- 1 dried bay leaf
- 4 allspice berries
- 500 g baker's flour
- 10 g dried instant yeast
- 50 g honey
- 3 eggs
- 40 g unsalted butter, softened
- 150 g full cream milk
- 1 pinch salt
- 15 fresh sage leaves, finely chopped
- 1 tsp ground cinnamon
Ginger butter
- 120 g glacé ginger
- 1 tsp ground ginger
- 150 g unsalted butter, cut into cubes (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1878.8 kJ / 447.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 48.3 mg
Alternatywne przepisy
Blueberry frozen yoghurt cheesecake
14h 55min
Buttermilk balsamic sorbet
12h 30min
Berry and red wine trifle
4 Std. 50 Min
Zucchini and Ginger Marmalade
40 min
Cloudy apple cider jelly
5h
Spiced red wine pears
45 min
Fig and walnut bread
3 Std. 20 Min
Black & white chocolate tartufo
13 godz. 55 min
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25 Std. 20 Min
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Breakfast crescents
3h 5min
Vanilla nut milk
12h 20min