Wersje kompatybilne
Celebration saffron and sage bread with ginger butter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Saffron and sage bread
- 200 g mixed dried fruit (e.g. apricots, cranberries, sultanas)
- 100 g nuts (e.g. walnuts, pecans, pistachios)
- 150 g water
- 1 pinch saffron
- 1 dried bay leaf
- 4 allspice berries
- 500 g baker's flour
- 10 g dried instant yeast
- 50 g honey
- 3 eggs
- 40 g unsalted butter, softened
- 150 g full cream milk
- 1 pinch salt
- 15 fresh sage leaves, finely chopped
- 1 tsp ground cinnamon
Ginger butter
- 120 g glacé ginger
- 1 tsp ground ginger
- 150 g unsalted butter, cut into cubes (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1878.8 kJ / 447.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 48.3 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate pudding
6hod. 30min
Sunflower and sesame seed bread rolls
1h
Rosewater madeleines
30min
Checkerboard Sablés (Metric)
2h 30min
Almond biscotti
3h 30min
Cashew bread French toast
1h 40min
Poppy seed strudel
3h 15min
Olive and fennel grissini
25h 30min
Panettone
34h 25 min
Oranges in caramel syrup with ginger wafers
4 godz. 30 min
Ukrainian borscht
35 min
Pineapple lime sorbet
3hod. 10min