Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ tbsp coriander seeds
- ½ tsp ground allspice
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp whole cloves
- 100 g white vinegar
- 500 g boneless pork shoulder, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 1000 g beef chuck steak, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 200 g pork fat, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- sausage casings (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1702 g
- Kalorie
- 15918.4 kJ / 3804.6 kcal
- Białko
- 321.9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 271.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 95.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 6860 mg
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min
Honey ice cream
17h 45min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Koeksisters
1h
Milk tart
3h
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Vegetable trimming stock
2 godz.
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29h 25min
Mealie bread
55 min