Boerewors

Boerewors

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
1702 g

Składniki

  • sea salt
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • coriander seeds
    1 ½ tbsp
  • ground allspice
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • whole cloves
    ½ tsp
  • white vinegar
    100 g
  • boneless pork shoulder skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
    500 g
  • beef chuck steak skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
    1000 g
  • pork fat cut into pieces (3 cm - see Tips)
    200 g
  • sausage casings (see Tips)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1702 g

Sód 6860 mg
Białko 321.9 g
Kalorie 15918.4 kJ / 3804.6 kcal
Tłuszcz 271.4 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 95.4 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...