Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendra cruda sin piel
- 700 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharadita de pimienta blanca molida
- 1 cucharadita de ajo en polvo
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimentón dulce
- 3 cucharaditas de agaragar
- 1 cucharadita de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 199.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bechamel vegana, boloñesa de lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2u. 20min
Alioli de anacardos
5h 10min
Mantequilla de polenta vegana
25min
Queso vegano en aceite de hierbas
1 Std. 10 Min
Salsa bechamel vegana
10min
Queso fresco para untar (sin lácteos)
12h 10min
Yogur líquido de coco en Varoma
12 godz.
Muffins veganos con compota de manzana y pera
1h 15min
Queso vegano rústico con cerveza y cominos
45min
Dip de queso vegano
40min
Dip de queso vegano de anacardos
5min
Yogur de soja en Varoma
12 godz. 15 min