![Dip de pepino y ricota Dip de pepino y ricota](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/968F120B-5372-4693-982F-A835FF9E418E/Derivates/51461b03-9aac-46b5-bbe8-f4e2cf1a0c50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pepino sin piel ni semillas, en trozos
- 80 g de nueces peladas
- 1 ramita de menta fresca (solo las hojas)
-
400
g de queso ricota
lub 400 g de queso cremoso bajo en grasa - 30 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1438 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 419 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté de alcachofas y tomate seco
5 min
Ensalada de verduras asadas con salsa de anacardos
2 Std. 45 Min
Crumble de fresas
50min
Dip de nueces con crudités
5 min
Dip de atún a las finas hierbas sin lactosa
15 min
Tallarines con pesto de remolacha
2h 35min
Crumble de tomates y albahaca
35 min
Paté de champiñones y nueces
5 min
Baba ganoush de calabaza
35 min
Dip de cacahuete
5 min
Mousse de nuez con dátiles y miel (Sin azúcar)
1h 30min
Hamburguesa de remolacha con cebolla caramelizada
2 Std. 45 Min