Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g di cipolla bianca a pezzi
- 70 g di lardo a pezzi
- 70 g di pancetta dolce, a cubetti
- 40 g di burro
- 500 g di fesa di vitello a pezzi (2x2cm)
- 1 cucchiaino raso di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 150 g di vino bianco secco
- 5 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 rametti di maggiorana, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 bacche di ginepro
- 220 g di burro fuso
- 20 g di Marsala
- 20 g di Cognac
Gelatina
- 1000 g di acqua
- 2 dadi per gelatina
- 40 g di Marsala
- 1 pizzico di sale
- cetriolini sott'aceto, a piacere (opcjonalnie)
- olive nere, a piacere (opcjonalnie)
- olive verdi, a piacere (opcjonalnie)
- capperi, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1932.4 kJ / 461.9 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 349 mg
Alternatywne przepisy
Polenta
1h
Lingue di gatto
30min
Zuppa di cipolle alla francese
5h 30min
Mondeghili
40min
Lingua sottovuoto con salsa verde
16 godz. 30 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Tonno di coniglio
48h
Polpettone di riciclo
1h
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13hod.
Liquore alle pere
384h
Besciamella
15min
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1hod. 30min