Pâté di vitello in gelatina

Pâté di vitello in gelatina

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 65 g di cipolla bianca a pezzi
  • 70 g di lardo a pezzi
  • 70 g di pancetta dolce, a cubetti
  • 40 g di burro
  • 500 g di fesa di vitello a pezzi (2x2cm)
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 150 g di vino bianco secco
  • 5 rametti di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 5 rametti di maggiorana le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 bacche di ginepro
  • 220 g di burro fuso
  • 20 g di Marsala
  • 20 g di Cognac
Gelatina
  • 1000 g di acqua
  • 2 dadi per gelatina
  • 40 g di Marsala
  • 1 pizzico di sale
  • cetriolini sott'aceto (opcjonalnie) a piacere
  • olive nere (opcjonalnie) a piacere
  • olive verdi (opcjonalnie) a piacere
  • capperi (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 349 mg
Białko 16.3 g
Kalorie 1932.4 kJ / 461.9 kcal
Tłuszcz 39.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...