Pâté di vitello in gelatina

Pâté di vitello in gelatina

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • di cipolla bianca a pezzi
    65 g
  • di lardo a pezzi
    70 g
  • di pancetta dolce, a cubetti
    70 g
  • di burro
    40 g
  • di fesa di vitello a pezzi (2x2cm)
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di pepe bianco macinato
    2 pizzichi
  • di vino bianco secco
    150 g
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    5 rametti
  • di maggiorana le foglioline lavate ed asciugate
    5 rametti
  • bacche di ginepro
    2
  • di burro fuso
    220 g
  • di Marsala
    20 g
  • di Cognac
    20 g
Gelatina
  • di acqua
    1000 g
  • dadi per gelatina
    2
  • di Marsala
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
  • cetriolini sott'aceto (opcjonalnie) a piacere
  • olive nere (opcjonalnie) a piacere
  • olive verdi (opcjonalnie) a piacere
  • capperi (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 461.9 kcal / 1932.4 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 39.9 g
Węglowodany 3.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 349 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...