Zuppa di cipolle alla francese

Zuppa di cipolle alla francese

5.0 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di Emmental a pezzi
    200 g
Brodo di carne
  • di ossa di bovino a pezzi (vedere consigli)
    500 g
  • di cipolla in quarti
    100 g
  • di sedano a pezzi
    100 g
  • di porro a pezzi
    100 g
  • di odori misti (alloro, timo, prezzemolo e menta)
    1 mazzetto
  • di acqua
    1550 g
  • di pepe macinato a piacere
    ½ cucchiaino
  • chiodi di garofano
    2
Zuppa
  • di burro
    50 g
  • di cipolle a fette (1 cm)
    500 g
    500 g di cipolla rossa, a fette (1 cm)
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di pane raffermo tostato
    8 - 10 fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 454 kcal / 1896 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 5 g
Sód 1306 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...