Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Emmental, a pezzi
Brodo di carne
- 500 g di ossa di bovino, a pezzi (vedere consigli)
- 100 g di cipolla, in quarti
- 100 g di sedano, a pezzi
- 100 g di porro, a pezzi
- 1 mazzetto di odori misti (alloro, timo, prezzemolo e menta)
- 1550 g di acqua
- ½ cucchiaino di pepe macinato, a piacere
- 2 chiodi di garofano
Zuppa
- 50 g di burro
-
500
g di cipolle, a fette (1 cm)
lub 500 g di cipolla rossa, a fette (1 cm) - 2 cucchiaini di sale
- 8 - 10 fette di pane raffermo, tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1896 kJ / 454 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1306 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 Std.
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min
Zuppa di cipolle di Cannara
1 Std.
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 Std.
Crema di porri gratinata
50 min
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby® (TM6)
1 Std.
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40 Min
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1h 30 min
Pâté di vitello in gelatina
8 Std. 30 Min
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby®
1 Std.
Zuppa di cipolle
1 Std.
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1 Std.