Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mele, tagliate in quattro, private del torsolo
- 100 g di pasta di mandorle, a pezzi
- 20 g di succo di limone
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- ¼ di cucchiaino di cardamomo in polvere
- ¼ di cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
-
3
cucchiai di mandorle a bastoncini (opcjonalnie)
lub 3 cucchiai di mandorle affettate a lamelle (opcjonalnie) - 200 g di cioccolato bianco, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 100 grammi
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
45min
Patate lesse
30min
Brodo vegetale in pasta vegano
1h
Purea di patate
45min
Brodo vegetale in polvere
Brak ocen
Colorare le uova di giallo
55min
Soffritto di cipolle e aglio (200 g)
20 min
Minestra saporita di pasta e verdure
50min
Frittata
35min
Cioccolatini al gianduia e frutto della passione
Brak ocen
Vellutata di piselli
40min
Brodo di carne in pasta
45min