Mela cotta con crema di marzipane

Mela cotta con crema di marzipane

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 Ricetta completa

Składniki

  • 300 g di mele tagliate in quattro, private del torsolo
  • 100 g di pasta di mandorle a pezzi
  • 20 g di succo di limone
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • ¼ di cucchiaino di cardamomo in polvere
  • ¼ di cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
  • 3 cucchiai di mandorle a bastoncini (opcjonalnie)
    3 cucchiai di mandorle affettate a lamelle
  • 200 g di cioccolato bianco a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Ricetta completa

Białko 5 g
Kalorie 1261 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...