Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di funghi champignon, freschi, tagliati a metà
- 500 - 600 g di acqua
- 200 g di latte
-
1
cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, in pasta, fatto in casa - 50 g di farina di grano
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di panna
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di formaggio fuso (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Vellutata di finocchio e carote
40 Min
Vellutata di piselli
40 Min
Crema di funghi
20min
Zuppa di zucchine con formaggio fresco
35min
Vellutata di verdure
40 Min
Crema di zucchine
30 Min
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35min
Funghi all'aglio
20min
Vellutata di pomodori
35min
Salmone con noodles di zucchine
25 min
Minestra di carote e menta
35min