Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie con i piselli
35min
Quiche di asparagi
1h
Polpette al sugo
45 min
Carciofi alla romana
50min
Spezzatino di manzo
1 Std. 50 Min
Torta di mele
1h 30min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
40 min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40 min
Verdure al vapore
20 min
Funghi all'aglio
20 min
Sugo alla bolognese
3h 15min
Crostata di marmellata
1h 10min