Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 melanzane (da 300 g l'una)
- 2 zucchine (da 130 g l'una)
- 2 cipolle bianche (da 120 g l'una)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di pangrattato + q.b.
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 uovo
- 20 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376.3 kJ / 329 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passato di verdure
50min
Frittata di zucchine
40min
Polpette di carne in salsa di funghi
35min
Cavolfiori gratinati
50min
Verdure ripiene
1u. 20min
Polpette al sugo
45 min
Minestrone
45 min
Parmigiana di melanzane
2u.
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30 min
Minestrone
45 min
Pesto alla genovese
20min
Pollo ai peperoni
1 Std. 5 Min