Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 240 g di uova
- 210 g di farina tipo 00 + q.b.
- 240 g di zucchero
- 50 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 16 g di lievito in polvere per dolci
Farcia e decorazioni
- 400 g di panna (35% di grassi)
- 250 g di mascarpone
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 300 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 200 g di cioccolato fondente, a pezzi
- cioccolatini assortiti
- wafer al cioccolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2163.6 kJ / 517.1 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 117.9 mg
Alternatywne przepisy
Nuvola all'arancia
1h 5 min
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1u. 50min
Cuore al limone (senza lattosio)
2h
Cioccolata bianca calda ai pistacchi
15min
Cheesecake al caffè
5h 30 min
Torta soffice mascarpone e fragole
1h 10 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Torta Nua
2h
Crostata morbida al cioccolato
2 godz. 40 min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 min