Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 120 g di zucchero
- 100 g di succo di arancia, carota e limone (ACE)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 30 g di gocce di cioccolato fondente
- 5 g di cacao amaro in polvere
- crema gianduia a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 786.3 kJ / 187.9 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 26.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trancetti bigusto
1h
Danubio dolce al cioccolato
6 Std.
Torta di cioccolato e patate
1h 30min
Torta party-pops
2h 10min
Focaccia dolce al cioccolato
3 Std. 30 Min
Porcellini focaccina
1h 15min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2h
Cookies con confetti di cioccolato colorati
1h
Biscotti al cioccolato
25min
Torta margherita leggera
2h 30min