Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 120 g di zucchero
- 100 g di succo di arancia, carota e limone (ACE)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 30 g di gocce di cioccolato fondente
- 5 g di cacao amaro in polvere
- crema gianduia a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 786.3 kJ / 187.9 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 26.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta semplice al cioccolato
50min
Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta
1h
Crostatina al cioccolato
13hod.
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1hod. 30min
Crostatine alla crema gianduia
2h
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2h
Crema gianduia e mascarpone
10 min
Crostata al cioccolato bianco
1h 10min
Torta veloce al cioccolato
20 min
Torta al cioccolato
1h
Crostata al cioccolato
1j 50 menit