Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm) et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 pincées de sel
- 1 pincée de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 1 camembert
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 œuf battu
- salade verte, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2817.7 kJ / 678.8 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 55.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 782.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
Gratin de pâtes au chèvre
40min
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45min
La tourte de d'Artagnan
1 Std. 40 Min
Œufs farcis à la berrichonne
40min
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1h 30min
Tourte aux pommes de terre façon tartiflette
3 godz. 5 min
Macaroni à la montagnarde
45min
Tourte de pommes de terre au cantal
1h 30min
Tarte croustillante au brie
50min
Feuilleté comtois
1h 5min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min