
Urządzenia i Akcesoria
Tourte au camembert
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions
Składniki
-
de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm) et un peu pour le moule200 g
-
de farine de blé et un peu pour le plan de travail200 g
-
de sel3 pincées
-
de sucre en poudre1 pincée
-
d'eau100 g
-
camembert1
-
de crème liquide 30-40% m.g.300 g
-
œuf1
-
de poivre moulu2 pincées
-
œuf battu1
-
salade verte (opcjonalnie) pour le service
Wartości odżywcze na 1 portions
Kalorie
678.8 kcal /
2817.7 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
55.5 g
Węglowodany
26.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
37.2 g
Sód
782.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Comfort food
9 Przepisów
Francja
Francja