Tourte au camembert

Tourte au camembert

4.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm) et un peu pour le moule
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • de sel
    3 pincées
  • de sucre en poudre
    1 pincée
  • d'eau
    100 g
  • camembert
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    300 g
  • œuf
    1
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • œuf battu
    1
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 678.8 kcal / 2817.7 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 55.5 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 37.2 g
Sód 782.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...