Tourte au camembert

Tourte au camembert

4.4 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm) et un peu pour le moule
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 3 pincées de sel
  • 1 pincée de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
  • 1 camembert
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 œuf
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 1 œuf battu
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 782.5 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 2817.7 kJ / 678.8 kcal
Tłuszcz 55.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 37.2 g
Węglowodany 26.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...