Tarte au saint-nectaire

Tarte au saint-nectaire

3.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

  • d'échalotes
    70 g
  • de vin blanc
    140 g
  • de crème fraîche
    260 g
  • œufs
    3
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • beurre pour le moule
  • farine de blé pour le moule et le plan de travail
  • pâte brisée maison
    1
  • de saint-nectaire coupé en belles tranches
    300 g
  • de cerneaux de noix
    50 g
    50 g de pignons de pin
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 683.3 kcal / 2834.9 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 53.6 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 33.4 g
Sód 886 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...