Couscous aux herbes et sauté de porc à la harissa

Couscous aux herbes et sauté de porc à la harissa

3.5 53 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 500 g de sauté de porc en cubes de 3 cm
  • 1 oignon coupé en quatre
  • 250 g de tomates concassées en conserve
  • 150 g d'eau
  • 1 c. à soupe de sauce harissa
  • 1 c. à soupe d'origan déshydraté
  • 200 g de graines de couscous moyennes
  • 200 g d'eau chaude
  • sel
  • poivre moulu
  • 1 bouquet d'herbes aromatiques fraîches ciselé (ciboulette et persil, par exemple)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 31 g
Kalorie 2053 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...