
Wersje kompatybilne
Couscous aux herbes et sauté de porc à la harissa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 500 g de sauté de porc en cubes de 3 cm
- 1 oignon coupé en quatre
- 250 g de tomates concassées en conserve
- 150 g d'eau
- 1 c. à soupe de sauce harissa
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- 200 g de graines de couscous moyennes
- 200 g d'eau chaude
- sel
- poivre moulu
- 1 bouquet d'herbes aromatiques fraîches ciselé (ciboulette et persil, par exemple)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 490 kcal / 2053 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g