Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 oignons fanes, avec le vert (env. 80 g)
- 1 gousse d'ail
- ½ piment rouge, mi- fort rouge, épépiné, en morceaux (2 cm)
- 130 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 10 g d'huile de sésame grillé
- 150 g de lentilles, corail (cuisson 10 min.)
- 25 g de pâte de curry thaï jaune
- 250 g d'eau
- 150 g de lait de coco
- 1 - 2 pincée(s) de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2036 kJ / 485 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Dal de lentilles aux épinards
35 min
Curry de lentilles
50 min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 min
Salade de lentilles aux betteraves et à la feta
30 min
Curry de légumes à l'indienne
1 godz. 10 min
Caponata de lentilles
1h
Chou-fleur et lentilles au curry
45 min
Dal de lentilles corail
35 min
Curry vert de poulet
55 min
Curry de légumes et tofu
1h
Velouté courge-coco
45 min
Risotto à la courge
35 min